Team

Sinds 8 januari 2018 werken er twee nieuwe leidsters bij de Sterretjes.

Juf Marianne.

Ik ben Marianne Philippi-Bakkenes en werk al 37 jaar met kinderen. Ik ben getrouwd en heb twee volwassen zonen en woon in Almere. Ik ben best wel sportief en lees graag, vooral in de  vakantie

De laatste 10 jaar heb ik bij de Lentemorgen in Almere gewerkt. Ik ben daar in 2007 als BSO- leidster gestart. Vanaf 2011 was ik zowel leidinggevende als groepsleidster. Na verschillende verhuizingen met de BSO lokalen kregen we in november 2013 een eigen plek naast de Vrije School Raphael, waar de kinderen van de BSO op zaten (maximaal 40 kinderen). Tegelijkertijd werd er op verzoek van de ouders gestart met een KDV-groep van 0 tot 4 jarige met maximaal 10 kinderen.

Toen ik daar ging werken heb ik een tweejarige cursus Antroposofie voor het kleine kind van 0 tot 7 jaar gedaan. Ik heb dus veel ervaring met kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.

Ik ben gevraagd om bij de Sterretjes te komen werken in plaats van juf Leontien. Nadat ik kennis had gemaakt met Leontien en de kinderen zag ik dat wel zitten. En ik ben heel blij dat ik de stap genomen heb.

Juf Iris

Mijn naam is Iris Bäppler, ik kom oorspronkelijk uit Duitsland en woon al enkele jaren in Nederland. Van beroep ben ik sociaal- pedagogisch medewerker en sociaal-psychologisch therapeute. In Duitsland heb ik vele jaren met kinderen gewerkt. Eerst in een “kindergarten” voor kinderen met en zonder beperkingen in de leeftijd tussen twee en zes jaar. Daarna werkte ik in een tehuis voor kinderen die geen veilig thuis hadden.In Duitsland heb ik ook een Therapieopleiding tot sociotherapeut afgesloten, het werken met gevoelens staat er op de voorgrond. In Nederland kwam nog de opleiding tot Touch of Matrix therapeute erbij. Transcendente meditatie beoefen ik nu meer dan zeven jaren. Het is een fijne basis voor mij. de laatste jaren creëerde ik marionetten. Met mijn partner bouwde ik een theater waarin de poppen tot leven kunnen komen. Ik ben heel blij dat ik nu bij de Sterretjes kan werken en hoop dat ik op verschillende manieren mijn talenten kan inbrengen.

Samen bieden wij de kinderen een fijne vertrouwde plek waar ze heerlijk bezig kunnen zijn.