Nieuws

De Sterretjes

De Sterretjes schoolnieuws 23 februari 2018

Hierbij nog een paar mededelingen van juf Marianne en juf Iris.

Wij willen de ouders er nogmaals op wijzen dat de kinderen sloffen aan moeten in het lokaal. Wij spelen erg veel op de grond en dan is het fijn als we niet door de modder van de vieze schoenen/laarzen hoeven te spelen. Als het regenachtig weer is graag regenlaarzen en regenkleding mee.

Deze week hadden we een jarige job, Zeger is drie jaar geworden. Vandaag hebben we met de kinderen appelmoes gemaakt van alle appels die we deze week nog over hadden. Samen met steeds twee kindjes heeft Juf Iris de appels geschild en in kleine stukjes gesneden daarna ging het in de pan nog wat kaneel en water erbij en veel roeren. Bijna alle kinderen vonden het lekker en hebben ervan gesmuld.

En dan nog even dit:

*  welke ouder kan het klimrek korter maken ivm de veiligheid volgens de GGD-normen.

*  welke ouders willen deel gaan uitmaken van de oudercommissie deze moet gaan bestaan uit minimaal drie ouders.

*  we gaan een ouderavond plannen u hoort zo snel mogelijk wanneer deze gaat plaats vinden. Als u nog onderwerpen heeft die u graag besproken wil hebben graag even doorgeven aan ons.

Dan rest ons nog u allen een fijne vakanties te wensen.

groet Iris en Marianne

De Sterretjes schoolnieuws 16 februari 2018

Beste ouders

Deze week hadden we wederom weer veel zieke kinderen. Voor al deze kindjes beterschap en hopelijk tot volgende week. We hebben lekker veel bewegingsspelletjes gedaan met de kinderen. Gisteren is Ivy begonnen met wennen bij de kleuters en ook meteen bij de overblijf. Ze vond het zo gezellig dat ze niet naar huis wilde. Vandaag mocht ze weer mee dansen met de kleuters. Wij hadden vandaag een jarige in de groep en hebben voordat we haar verjaardag gingen vieren eerst in de gymzaal lekker kunnen rennen. Cato is drie jaar geworden en dat hebben we gevierd aan tafel met een heerlijke traktatie van de jarige Cato. En voor de jarige hadden we de slingers opgehangen en een mooie verjaardags-kroon gemaakt. Als cadeautje heeft ze een zelf gebreid poesje gekregen. De kinderen hebben heel hard voor haar gezongen.

In de kring zingen we ook heel vaak het volgende liedje:                                                                     goeden morgen………… (naam v.h.kind)

blij je weer te zien

wie zit er naast jou

weet je dat misschien …………(naam noemen van het kindje dat naast hem/haar zit)

En dan het hele kringetje rond tot de laatste en dan zingen we:

jij bent de laatste , weet je dat misschien.

Fijn weekend

Groetjes juf Marianne en juf Iris

De Sterretjes schoolnieuws 9 februari 2018

Beste ouders

Hierbij weer even een berichtje van de speelzaal. Afgelopen week waren er best veel kindjes ziek, waardoor het iets rustiger op de groep was. Ook hebben Iris en ik een begin gemaakt om wat meer samen te werken met de kleuterjuffen Lisette en Rosalinde. Af en toe mag er een kindje uit de kleuterklas bij ons komen spelen, de kleuters vinden onze groep zo gezellig. Op woensdag ben ik (juf Marianne) met Faye naar de teken/dansles bij juf Rosalinde bij de kleuters geweest in de Gymzaal. En vandaag vrijdag mocht Ivy met juf Iris met de dansles van juf Rosalinde bij de kleuters meedoen. De meisjes vonden het heel leuk en hadden blosjes op hun wangen toen ze weer terug in de groep waren.

Ook zijn we begonnen met een liedje voor het eten sommige kindjes zingen het al goed mee. Vooral de bewegingen kunnen ze al heel goed meedoen. Hij gaat als volgt:

de handjes zijn hoog, de handjes zijn laag,

de handjes zijn klaar voor de spreuk,

de aarde doet het groeien, de zon die doet het bloeien,

rijp wordt het door de regen, drievoudig draagt het zegen,

geef elkaar de hand, geef elkaar de hand,

en dan zeggen we, eet smakelijk allemaal!

Pagina 2 van 4 | Vorige pagina | Volgende pagina