Nieuws

De Sterretjes

De Sterretjes schoolnieuws 9 september 2016

Wat een gezellige week! Juf ‘Roek (Rukiye) was ook weer bij ons. We bakten lekkere broodjes en bramen taartjes….

taart

Buiten werd een pompstation na gespeeld, even tanken en weer rijden met die tracktoren.

De peuters kunnen overigens ook heel goed helpen met het doen van de schoolwas, alles zorgvuldig in de wasmachine stoppen met de juf, en later alles wat schoon en droog is weer opvouwen. We kunnen nu ook strijken want we hebben een (speelgoed-)strijkplank gekregen!

Achter de schermen hebben de juffen gewerkt aan de “risico-inventarisatie”, zo doen we ons best om onze speelzaal zo veilig mogelijk te houden…

Groetjes!

Leontien, Kimberley, Wendie en Rukiye

De Sterretjes schoolnieuws 2 september 2016

De eerste week na een lange zomervakantie zit er weer op. Er kwamen al wat nieuwe peuters bij en ook voor de grotere peuters was het af en toe weer even wennen. En dan was het fijn dat papa en mama even wat langer kon blijven….

We hebben fijn veel buiten kunnen spelen, aardbeien kunnen zoeken en we hebben bloemen geplukt.

We maakten ook een heel groot parkeergarage complex en we konden ook weer in het speellokaal spelen!

Helaas zijn er ook wat ongewenste bezoekers stiekem binnengekomen, hoofdluizen!! En daar willen we weer snel van af, dus wilt u uw kind hierop controleren?!

Heel hartelijk dank, en graag tot ziens!

Namens het team, Leontien

De Sterretjes schoolnieuws 15 januari 2016

Voor het eerst in lange tijd weer een bericht van De Sterretjes in het schoolnieuws. We hebben een echt ridderkasteel in onze klas en maakten daar ook een slotgracht bij (compleet met ‘vieze dingen’ die daar in dreven….) De peuters hebben ook schilden gemaakt.

We kregen van de bieb een boekenkast, de mama van Owen zette hem in een wip in elkaar. Bij de verpakking zaten platen zwart piepschuim. Die waren leuk om mee te spelen! Ze werden in kleine stukjes gebroken en we speelden dat we een asfaltweg hadden opengebroken. Samen alles weer opruimen en opvegen was ook leuk.

Isabella is bij ons begonnen en voelde zich al meteen thuis.

Donderdag hebben we met scheerschuim gespeeld en vrijdag was Dylo jarig, feest dus, en hij trakteerde op mooie bakjes met wat fruit en een parasol (weten jullie nog, we willen het liefst gezonde traktaties….).

En dan nog dit: we doen dit jaar mee met het nationale voorleesontbijt. Voor de kinderen van de woensdaggroep en voor die van de vrijdaggroep. Het is op woensdag 27 januari en op vrijdag 29 januari, en er mag per kind 1 volwassene meekomen, uitnodigingen volgen nog.

Groetjes, Leontien namens ons team

psz scheerschuim

 

Pagina 2 van 4 | Vorige pagina | Volgende pagina