Nieuws

De Sterretjes

De Sterretjes schoolnieuws 8 september 2017

Ook de sterretjes zijn deze week weer terug van vakantie. Vreemd genoeg lijkt het of we niet weg zijn geweest. (En of we alweer weken hebben gewerkt, omdat er achter de schermen een hoop werk was te doen).

We hebben heerlijk gespeeld. Gefietst op hele grote fietsen, in het speellokaal gespeeld, een moeilijk versje gehoord over iemand die van regen houdt… En, ons lokaal heel goed schoon gemaakt. Met dank aan Annika en Sophia uit groep 7!

Groetjes,

De Peuterjuffen

Ps. Geeft u het door als er gegevens zijn veranderd? Bv. wat betreft allergieën, voeding, zindelijkheid.

De Sterretjes schoolnieuws 7 oktober 2016

Het leek wel een aflevering van “heel Holland bakt” deze week! We hebben nu het appelflapjes bakken goed onder de knie… Eerst gingen we naar de appelboom in de tuin, en ja, er zaten nog appeltjes aan, ze waren wel erg koud, maar ook wel erg lekker! Daarna mengden we kleine stukjes geschilde appels met kaneel, daarvoor had elke peuter een bakje en een lepeltje. Daarbij was het goed om te zien dat we al vaak hadden geoefend hoe je moet hoesten en niezen, dus niet over het eten, en ook niet naar een ander kindje….nee, eerst helemaal omdraaien en dan pas ha ha tsjie in een zakdoek of mouw zoals we hebben geleerd!

Daarna de appeltjes in een klein stukje bladerdeeg en dan even in de oven….,mmmm

Ook hebben we tijd gehad om een hele grote egel familie te maken met klei en stokjes, echt heel mooi!

Tenslotte was het ook nog dierendag deze week, en hond Lynn kwam op bezoek, ze werd uitgebreid geaaid en ook uitgelaten door wat peuters.

En buiten werd deze week ook een dood spitsmuisje gevonden dat door iedereen heel goed moest worden bekeken.

Volgende week meer! Veel groetjes van Leontien, Kimberley, Wendie en Rukiye

 

De Sterretjes schoolnieuws 30 september 2016

We hebben appels geplukt in de schooltuin, daar gaan we wat lekkers mee maken….

We hebben ook wat nieuwe kindjes en het wennen lukt bij iedereen prima! De kinderen mochten op een (speelgoed) tractor boodschappen doen met juf Wendie, en ze kwamen terug met veel kastanjes… Met juf Kim werden er mooie herfstblaadjes geverfd, en alle groepen genieten daarnaast van het verhaaltje over een paard met een poes, hond, varken en eend op zijn rug, kortom echt een leuk herhaal boekje.

We zoeken overigens nog een paar opa’s en oma’s die in de Kinderboekenweek (van 5 t/m16 oktober )1 x willen komen voorlezen.

Groetjes van alle juffen

 

Pagina 1 van 4 | Volgende pagina