Nieuws

De Sterretjes

De Sterretjes schoolnieuws 16 februari 2018

Beste ouders

Deze week hadden we wederom weer veel zieke kinderen. Voor al deze kindjes beterschap en hopelijk tot volgende week. We hebben lekker veel bewegingsspelletjes gedaan met de kinderen. Gisteren is Ivy begonnen met wennen bij de kleuters en ook meteen bij de overblijf. Ze vond het zo gezellig dat ze niet naar huis wilde. Vandaag mocht ze weer mee dansen met de kleuters. Wij hadden vandaag een jarige in de groep en hebben voordat we haar verjaardag gingen vieren eerst in de gymzaal lekker kunnen rennen. Cato is drie jaar geworden en dat hebben we gevierd aan tafel met een heerlijke traktatie van de jarige Cato. En voor de jarige hadden we de slingers opgehangen en een mooie verjaardags-kroon gemaakt. Als cadeautje heeft ze een zelf gebreid poesje gekregen. De kinderen hebben heel hard voor haar gezongen.

In de kring zingen we ook heel vaak het volgende liedje:                                                                     goeden morgen………… (naam v.h.kind)

blij je weer te zien

wie zit er naast jou

weet je dat misschien …………(naam noemen van het kindje dat naast hem/haar zit)

En dan het hele kringetje rond tot de laatste en dan zingen we:

jij bent de laatste , weet je dat misschien.

Fijn weekend

Groetjes juf Marianne en juf Iris

De Sterretjes schoolnieuws 9 februari 2018

Beste ouders

Hierbij weer even een berichtje van de speelzaal. Afgelopen week waren er best veel kindjes ziek, waardoor het iets rustiger op de groep was. Ook hebben Iris en ik een begin gemaakt om wat meer samen te werken met de kleuterjuffen Lisette en Rosalinde. Af en toe mag er een kindje uit de kleuterklas bij ons komen spelen, de kleuters vinden onze groep zo gezellig. Op woensdag ben ik (juf Marianne) met Faye naar de teken/dansles bij juf Rosalinde bij de kleuters geweest in de Gymzaal. En vandaag vrijdag mocht Ivy met juf Iris met de dansles van juf Rosalinde bij de kleuters meedoen. De meisjes vonden het heel leuk en hadden blosjes op hun wangen toen ze weer terug in de groep waren.

Ook zijn we begonnen met een liedje voor het eten sommige kindjes zingen het al goed mee. Vooral de bewegingen kunnen ze al heel goed meedoen. Hij gaat als volgt:

de handjes zijn hoog, de handjes zijn laag,

de handjes zijn klaar voor de spreuk,

de aarde doet het groeien, de zon die doet het bloeien,

rijp wordt het door de regen, drievoudig draagt het zegen,

geef elkaar de hand, geef elkaar de hand,

en dan zeggen we, eet smakelijk allemaal!

De Sterretjes schoolnieuws 2 februari 2018

Beste ouders,

We hebben de groep samen met de kinderen een beetje veranderd zodat er iets meer rust komt in het samen en naast elkaar spelen. De kinderen vinden het prachtig.

We zijn nu drie weken verder en hebben naast de kinderen die er voor de kerstvakantie waren ook een paar nieuwe kinderen mogen verwelkomen.

Allereerst Amin hij is al drie jaar, Dim hij is net twee jaar geworden en Liva zij is ook net twee.  Hartelijk welkom en veel spelplezier.

Ook zijn er nog twee kindjes komen kijken en daar hopen we binnenkort een inschrijving van te krijgen.

Ik hoorde van verschillende ouders dat de kinderen thuis een liedje zingen maar ze weten niet welke. Ik denk dat het ons ochtendliedje is waarmee we beginnen zodra we in de kring zitten.

Hij gaat zo:

Stralend stijgt de zon omhoog

Rijzend langs de hemelboog

Wijst hij ons de dag

Door de stille nacht omhuld

Werden wij met kracht vervuld

voor een nieuwe dag

Dankbaar gaan wij aan het werk

Blij en sterk.

 

Hierbij doen we allerlei bewegingen met de armen en de handen.

Daarna gaan we nog wat bewegingsspelletjes doen maar daarover de volgende keer.

 

Fijn weekend.

Marianne en Iris

 

Pagina 1 van 4 | Volgende pagina