Nieuws

De Sterretjes

De Sterretjes schoolnieuws 15 juni 2018

Deze week was het een beetje raar weer, dan weer heel zonnig dan weer wat frisser dat heeft ertoe geleid dat er af en toe een kindje ziek is geworden. Maar we hebben nog wel veel buiten kunnen spelen. Zo hebben we weer een keertje gewandeld met het evacuatie-koord en hebben we weer met de potten en pannen en opscheplepels in de zandbak gespeeld. En de kinderen wilden verstoppertje spelen. Gelukkig hebben we achter de school een klein stukje bos wat goed begroeit is met allerlei struiken. Daarin konden ze zich heel goed verstoppen. We moesten echt goed zoeken naar de kinderen die verstopt waren. Kunt u ze vinden op de foto rechts?

 

Volgende week beginnen en eindigen we in het bos, we gaan naar het Geldersehout rechts van de Oostranddreef. Er liggen plattegronden in de laatjes van de kinderen en voor de ouders die er vandaag niet waren heb ik ze doorgestuurd.

We zoeken nog steeds mensen die deel willen uitmaken van de oudercommissie. Graag even aan Marianne doorgeven als je daar interesse in hebt.

De Sterretjes schoolnieuws 8 juni 2018

Afgelopen week hebben we weer volop van de zon mogen genieten behalve vandaag. We hebben veel buiten gewandeld en gespeeld met de kinderen. Het wandelen was echt heel goed gegaan met het evacuatie-koord. De kinderen moesten het koord de hele weg dat we aan het wandelen waren vasthouden. Dat was best een moeilijke opdracht voor de kinderen maar dat deden ze super goed. Vanuit de school langs de koepel door een stukje bos en zo naar de zijkant van de school en dan nog even buiten binnen de hekken spelen op het schoolplein. Onder het lopen komen dan de verhalen bij de kinderen los, sommige waren ook met hun oma in het bos geweest en andere vertelde over de duiven en er was een kindje dat vertelde over de brandnetels dat dat zo’n pijn deed. Af en toe moesten we even stoppen om een steentje of stukje hout uit de sandalen te halen.

Afgelopen woensdag zijn juf Iris en juf Marianne naar een informatiebijeenkomst geweest over de Veranderingen Kinderopvang 2018, 2019 en 2023 in Nieuwegein. Het was heel informatief er waren drie sessies waar we uit konden kiezen 1) BKR. Nieuwe Berekening Leidster-Kind-Ratio, 2) Toezicht. Aan welke eisen moet in de toekomst worden voldaan. Naast de groepsleidsters en de leidinggevende moet er ook een Pedagogisch Beleidsmedewerker binnen de organisatie worden aangesteld. Zij gaat de pedagogisch medewerksters coachen als daar behoefte aan is! En er zijn nieuwe scholingseisen oa voor het werken met Baby’s. Dus hogere kosten!!!!!!!!! en 3) Betrekken ouders en OC & Pedagogisch medewerker en Beleidsmedewerker. Voor de pauze hadden we ons gesplitst en na de pauze waren we samen dus hebben we alle drie de sessies meegemaakt. Door middel van stellingen en en vragen uit de zaal zijn we in elke sessie met elkaar in gesprek gegaan over de nieuwe wet- en regelgeving.

Als het mooi weer wordt in de week van 18 juni gaan we met de Sterretjes naar het bos. De kinderen worden dan naar het plekje in het bos gebracht en gaan we daar spelen, en ontdekken, Spelen met de takken en kijken en zoeken naar de beestjes die in het bos leven. Ook gaan we daar drinken en fruit eten. Er zijn plekjes met zon en schaduw. De kinderen worden ook daar weer opgehaald. Het is verstandig om de kinderen kleding aan te geven wat vies mag worden. Blote benen liever niet en graag stevige schoenen aan! Bij slecht weer stellen we het uit naar een nieuwe data.

De Sterretjes schoolnieuws 1 juni 2018

Deze week scheen de zon volop, waardoor we heerlijk buiten konden spelen. We hebben in de zandbak gespeeld met potten en pannen en opscheplepels die papa en mama ook in de keuken gebruiken de kinderen vonden het heel leuk. Gingen meteen koken voor elkaar en voor de juffen. Deze week ook een feestje omdat ik ( juf Marianne) jarig was. Woensdag hebben we dat gevierd. Voor de kinderen ieder een persoonlijk cadeautje en ook nog een paar cadeautjes voor de groep. Deze werden gelijk uitgeprobeerd. En vlak voor we naar buiten gingen ook nog een ijsje gegeten. al met al een echte feestdag. En vandaag (vrijdag) mochten de kindjes die er woensdag niet waren nog een cadeautje uitzoeken en hebben we ook weer een ijsje gegeten. We hebben vandaag omdat het zo lekker weer was een mooie wandeling met de kinderen gemaakt achter de school.

Maandagmiddag hebben Iris en ik naar een goede plek gezocht in het bos waar we onze bosweek kunnen gaan doen. En we hebben een mooie plek gevonden. In het Gelderse Hout bij de Oostranddreef. Daar kunnen we in het bos met takken spelen en beestjes zoeken. Ook kunnen we in het gras zitten om even te picknicken. We zullen voorlopig in de week van 18 juni onze bosweek houden. Mocht het heel slecht weer zijn dan gaan we een andere week.

 

 

Pagina 1 van 4 | Volgende pagina